1-) Yüzü Yıkamak: Yüzün bir defa yıkanması farzdır. Yüz, alnın en üst tarafından saçın bittiği yerden çene altına kadar ve iki kulak yumuşakları arasında kalan yerdir.
Sakal sık ise yalnız üstünü yıkamak yeterlidir. Sakal seyrek ise altındaki cildin de yıkanması gerekir. Bıyık ve kaşlar hakkındaki durum da böyledir. Sakal altındaki deri görülmüyorsa sık, görülüyorsa seyrek sayılır.
2-) Elleri ve Kolları Yıkamak: Elleri ve kolları dirseklerle beraber bir kere her tarafına su değecek şekilde yıkamak farzdır. Parmaklarda dar olan ve altına su geçmeyen yüzük varsa, bunun oynatılması ve altına suyun geçirilmesi gereklidir.
3-) Başı Mesh Etmek: Başın dörtte birini kullanılmamış su ile bir defa mesh etmek farzdır. (Şafiilere göre farz olan miktar, bir saç teli de olsa başın bir kısmını mesh etmektir.) Kolların yıkanmasından arta kalan yaşlıkla başın mesh edilmesi caiz değildir. Çünkü bu su kullanılmıştır.
4-) Ayakları Yıkamak: Ayakları topuklarla birlikte bir defa yıkamak farzdır. Topuk, ayakların iki tarafında çıkıntı halinde bulunan kemiklere denir. (Şafiilere göre abdestin farzı altıdır. Bu dört farza ilaveten yüz yıkanmaya başlandığında niyet etmek ve abdest organlarının yıkanmasında sırayı gözetmek de farzdır.)
Kaynak: Turan Yazılım / Mürşit 5