DOLAR
19,9662
EURO
21,3770
ALTIN
1.249,93
BIST
4.580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Ahiret Gününe İman Nedir?

Ahiret Gününe İman Nedir?
20.03.2023 00:03
0

Kısaca ahiret gününe inanmak ne demektir diyecek olursanız eğer; Öldükten sonra tekrar dirileceğimize, dünyada yaptığımız iyi ve kötü davranışlarımızdan hesaba çekileceğimize, iyiliklerimize karşı mükâfat, kötülüklerimize karşı ceza göreceğimize inanmak demektir.

Her şeyin bir eceli olduğu gibi, dünyanın da bir eceli vardır. Bir gün gelecek dünyamızın mevcut düzeni bozulacak, yerde ve gökteki bütün canlılar yok olacaktır.

Belli bir süre sonra bütün ölüler dirilecek ve dünyada yaptığı şeylerden hesap vermek üzere mahşer yerinde toplanacaklar, neticede inananlar cennete, inanmayanlar cehenneme gidecekler. İnanıp da inancına göre amel etmeyenler (eğer Allah affetmezse) günahları kadar cehennemde kalacaklar, fakat yine sonunda cennete gideceklerdir.

Ahiret sözlükte, son, sonra olan demektir. Istılahta ise, ölümden sonra insanların tekrar dirilmesiyle başlayan ve sonsuz olarak devam edecek olan zaman demektir.

Daha geniş anlamıyla ahiret, ölümle başlayan ikinci dirilişten sonra ebediyen devam edecek olan bir hayattır. Bu anlamda ahiret, dünya karşılığında, ahiret hayatı da dünya hayatı karşılığında kullanılır.

Bu tarife, ölümle başlayan başta kabir hayatı dahil olduğu gibi ahiret hayatının halleri sayılan İsrafil (a.s)’ın sure üflemesi, kıyametin kopması, yeniden dirilme, mahşerde toplanma, amel defterlerinin verilmesi, hesap, mizan, havuz, şefaat, sırat, cennet ve cehennemle ilgili hususlar da dahildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.